50 servers beheren, hoe pak je dat aan?

Deploy Direct

Sinds kort is fks de trotse verdeler van DeployDirect.
Het geavanceerde software- en datadistributie systeem is een stabiel en kwaliteitsvol Belgisch software programma, dat initieel ontwikkeld werd voor KBC.
Deze management tool ontstond onder zeer variërende en strenge eisen:

 • Multiplatform (Java)
 • Ondersteuning van verschillende omgevingen: test, acceptatie, productie, ...
 • Communicatie met imaging software zoals bijvoorbeeld ghost
 • Realtime monitoring van alle processen
 • Gebruiksvriendelijk

Naast de recente installatie bij Kraft Food België, staat ook Bank J. Van Breda al meer dan 5 jaar op de lijst van tevreden klanten. Bank J. Van Breda beheert een vijftigtal virtuele servers met behulp van DeployDirect.
Voor zowel kleine als grote bedrijven is het een ware uitdaging om alle computers up-to-date te houden en te voorzien van de juiste software, zonder dat elke werknemer hierbij gestoord moet worden. Dankzij DeployDirect wordt deze uitdaging eenvoudig en het beheren van een IT park een makkelijke klus:

 • de perfecte management tool om computers, laptops, PDA’s en servers (kortom: alle java-enablede hardware) te controleren en up-to-date te houden vanaf één centrale plaats.
 • een upgrade van Windows 7, het beheren van de software op alle computers of een upgrade van MS Office op meer dan 500 werkposten wordt dankzij DeployDirect een fluitje van een cent.
 • met de DataDistributie functionaliteit is het mogelijk om bijvoorbeeld de log bestanden van webservers elke nacht automatisch te centraliseren om daarna te verwerken.
 • de module “Release Management” laat toe om de uit te voeren installaties of upgrades eerst in een testomgeving uit te voeren, en deze na goedkeuring naar productie over te hevelen op een gecontroleerde manier.


Neem ook zeker eens een kijkje op de website van DeployDirect !

 

Wil je meer weten over één van deze items ?
Neem dan contact met ons op.

 

 
Scheepsrompen praten met mekaar dankzij fks...

RIS

In opdracht van nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal nv bouwde fks aan een connectie tussen de Europese HULL (EUHull) databank en de FlaRis databank.

FlaSync zorgt ervoor dat alle rompen (hulls), die ingegeven worden door certificatieauthoriteiten binnen Europa, nu ter beschikking gesteld worden van de RIS-operatoren, waarna deze vervolgens direct gebruikt kunnen worden mits controle van invoer door waterwegbeheerders.
Gegevens van de Europese Hull database die verschillend zijn van data in Flaris worden automatisch opgemerkt en aan Flaris aangeboden.

fks heeft de vertaalslag gedaan tussen de 2 webservices, waarbij gebruik gemaakt werd van SOAP-communicatie met sterke certificaatsbeveiliging. De gebruikte fks technologie is osgi en java, met een PostGres database.


Sinds begin januari 2012 is FlaSync in productie.

 

 

Wil je meer weten over één van deze items ?
Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 Halewijn is verplicht naar de cloud...

Kerk & leven

Uitgeverij Halewijn brengt het parochieblad Kerk en Leven al uit sinds mensenheugnis. Het beheer van de abonnementen van Kerk en Leven gebeurt door de lokale parochies, elk in eigen beheer. Dat brengt nogal wat administratie met zich mee gezien het grote aantal aangesloten parochies.
Zo'n 10 jaar geleden heeft fks een toepassing gebouwd om het beheer van die abonnementen te vergemakkelijken. De beste oplossing toen was een zeer gebruikersvriendelijke toepassing die geïnstalleerd werd bij elke lokale beheerder. De abonnementen konden dan lokaal beheerd worden zonder dat internetverbinding nodig was. Van zodra er internetverbinding aanwezig was, werd de data doorgestuurd naar een centrale databank bij Halewijn.
Omdat internetverbinding nu eerder een evidentie is dan uitzondering, hebben we voorgesteld deze toepassing om te vormen naar een webtoepassing.

De voordelen van een migratie naar een webtoepassing liggen voor de hand:

 • centraal beheer van alle data
 • geen delicate synchronisatie meer nodig
 • steeds de laatste versie van de software
 • steeds actuele data beschikbaar
 • lagere onderhoudskosten omdat niet op elke (oude) pc de nieuwste versies moet worden geïnstalleerd en getest
 • minder technische ondersteuning nodig


De toepassing kan – zoals voorheen – alle zaken aan die nodig zijn voor een goed beheer van de abonnementen van Kerk en Leven. Het geheel wordt daarbij veel eenvoudiger en er vervallen een aantal schermen die nodig waren om de datasynchronisatie tot een goed einde te brengen.

 

Halewijn

 

Wil je meer weten over één van deze items ?
Neem dan contact met ons op.