Nieuwe website gelanceerd

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt: onze website is in een nieuw jasje gestoken. We hebben de nadruk gelegd op een sober en overzichtelijk ontwerp omdat dat het best bij onze bedrijfsfilosofie past: het bouwen van betrouwbare ICT-oplossingen zonder al te veel franjes.

We hebben geprobeerd zo toegankelijk mogelijk te zijn, zowel voor de ict specialist als de minder technisch aangelegde bezoeker en we hebben daarom alle overtollige informatie weggelaten: hetgeen u terugvindt op onze website is relevant en recht voor de raap.

De website zal in de loop van de volgende maanden nog groeien, niet alleen qua inhoud maar ook qua functionaliteiten. U hoort er nog wel van.

We hopen dat u de nieuwe look en aanpak apprecieert. En als u nog een foutje ontdekt of een interessante suggestie heeft: aarzel niet om het ons te laten weten !

 

Vinty - de webinterface voor OpenVPN sleutelparen

VintyOnlangs lanceerde de nagelnieuwe opensource software Vinty. Vinty is bedoeld voor (Debian) systeembeheerders die nood hebben aan een elegante en gebruiksvriendelijke webinterface voor het beheer van OpenVPN PKI certificaten.

Vinty is gelanceerd op de Code website van Google en is vrij te downloaden voor iedereen. Met Vinty kan de systeembeheerder op een zeer intuïtieve manier de sleutels en certificaten

  • genereren voor nieuwe gebruikers
  • hernieuwen
  • intrekken
  • beveiligen met een wachtwoord

Daarnaast biedt Vinty zeer overzichtelijke rapporten over de actieve, niet actieve en ingetrokken sleutelparen en de daarbij horende activiteit.

Kortom - een onmisbaar hulpmiddel voor netwerkbeheerders die graag op een efficiëntere manier de sleutelparen wensen te beheren.

Meld ons wat u er van vindt !

 

Zorgwoning van de toekomst

fks en Electronic Design hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten om samen te participeren in de “Zorgwoning van de Toekomst”, een innovatie- en sensibiliseringsproject rond zorg, wellness, comfort en gezondheid – vandaag en morgen.


Iedereen kent wel het “Huis van de Toekomst” in Vilvoorde. Living Tomorrow, de organisatie van Frank Beliën die achter het concept en expo van dit Huis van de Toekomst staat, heeft recent haar nieuw innovatie- en sensibiliseringsproject gepresenteerd: de Zorgwoning van de Toekomst.

Het project wordt gerealiseerd in Bolderberg (Heusden-Zolder) en zal een innovatieve real-life omgeving laten zien met nieuwe technologieën, diensten en producten die het levensbestendig wonen aangenamer en comfortabeler maken, met extra nadruk op zorgkwaliteit.

Samen met 60 participanten, elk toonaangevend in hun vakgebied, zullen fks en Electronic Design dit project Living Tomorrow gestalte geven en zal de Zorgwoning van de Toekomst vanaf 2013 gedurende 3 jaar geopend zijn voor professionele bezoekers.

fks en Electronic Design zullen zich richten op de innovatieve toepassingen rond informatievoorziening, oproepsystemen en domotica die het leven van ouderen en zorgbehoevenden in de toekomst aangenamer en comfortabeler maken.

Meer informatie vindt u in de informatiefolder "Zorgwoning van de Toekomst" of door contact met ons op te nemen.

 

Berekening van dunwandige profielen

Joris Ide gebruikt tot op heden een Maple-programma voor het berekenen van dakgordingen in dunwandig koudgevormde profielen. Zij wensten echter een webtoepassing waarbij klanten zelf een gording kunnen berekenen en naderhand een bestelling kunnen plaatsen via het net. Op die manier heeft de klant de mogelijkheid om zelfstandig verschillende structuren te gaan berekenen tot het ontwerp voldoet aan de norm EN 1993-1-3:2006 Constructief ontwerpen met dunwandig koudgevormde profielen. De klant krijgt visueel via grafieken zicht op het al dan niet voldoen van de ingegeven structuur aan de norm. Een administrator, werkzaam bij Joris Ide, kan dan voor het betreffende project een rekennota laten genereren met daarin rekendetails.

De RWC bestaat uit een GUI.  Gebruikers krijgen toegang tot de GUI via een login en paswoord.  Er bestaan twee soorten gebruikersprofielen: user en administrator.
Een user heeft de mogelijkheid om via een wizard, bestaande uit 3 stappen, een dakstructuur met bijhorende belasting in te geven en de berekening te starten.

Joris Ide 1


Joris Ide 2

De resultaten waarover een gewone user beschikt, worden grafisch weergegeven in grafieken, waarin TDT's (taux de travail) worden getoond van de grootheden die volgens de norm dienen te worden gecontroleerd.

 

Joris Ide 3

Een administrator heeft dezelfde functionaliteiten als een user, maar doet daarenboven de gebruikers- en projectadministratie.  Hiertoe horen het activeren van nieuwe gebruikers en het laten genereren van rekennota's.  Bovendien heeft hij de mogelijkheid om profielgegevens aan te passen of nieuwe profielen toe te voegen.  Bij wijziging van de norm is het tevens de administrator die aanpassingen aanbrengt via de GUI.
 
 
Joris Ide 4