Voorwoord

De tweede nieuwsbrief van fks is een feit. Wij kijken graag uit naar uw reacties, via telefoon op het nummer 011 21 49 11 of per mail naar erik.das@fks.be

Regel online een babysitter van de Gezinsbond

wabysitter De Gezinsbond biedt nu al de Kinderoppasdienst (KOD) aan. Samen met enkele Limburgse afdelingen van de Gezinsbond hebben fks en de XIOS-hogeschool de Wabysitter applicatie opgezet om afspraken voor een oppas snel via het internet te regelen en te raadplegen.

De Wabysitter is een webapplicatie die gezinnen en babysitters de mogelijkheid geeft om online oppasagenda's in te vullen en bij te houden. Wanneer de applicatie een geschikte periode voor zowel de ouders als de babysitter heeft gevonden, dan worden beide partijen en een coördinator op de hoogte gesteld via e-mail. De Wabysitter heeft bovendien nog andere handige gebruiks- en voorkeursgadgets.

De Wabysitter geeft de mogelijkheid om de Kinderoppasdienst nog efficiënter te laten verlopen. Gebruiksvriendelijkheid blijft bovendien één van de belangrijkste pijlers van deze nieuwe applicatie.

Wil je meer weten?
Neem dan contact met ons op het nummer 011 21 49 11 of mail naar felix.mommen@fks.be

Elektronische leeromgeving

e-learning Bedrijven en organisaties hebben nood aan continue opleiding en training. Deze nood wordt nog versterkt doordat personeelsleden vaak komen en gaan. Hierdoor moet bij een klassieke opleiding steeds tijd en personeel vrij gemaakt worden om deze opleiding en training te verstrekken ongeacht het aantal personen aan wie die opleiding wordt gegeven.

Daarom stelt fks nu de elektronische leeromgeving Dokeos ter beschikking. Deze elektronische leeromgeving biedt zowel de cursist als de coach/trainer de nodige ondersteuning:

  • De cursist kan het trainingsmateriaal op zijn of haar eigen tempo doornemen.
  • De coach/trainer kan in de leeromgeving cursussen samenstellen en de cursist begeleiden en opvolgen.
  • De coach/trainer kan cursisten evalueren met enquêtes en testen, en kan hen door het programma interactief begeleiden.
  • Cursisten kunnen vanaf eender welke locatie de cursus volgen zonder dat zij of de coach/trainer zich moeten verplaatsen.
  • Het aantal cursisten noch de frequentie geven een zware belasting van materiaal en coach/trainer. Elke cursist kan immers individueel de cursussen volgen en kan hierbij gevolgd worden door de coach/trainer.
fks biedt de volgende diensten aan ivm Dokeos:
  • installatie en advies bij de configuratie van het systeem
  • begeleiding van de coördinatoren
  • integratie in de bestaande omgeving
  • eventueel hosting op onze snelle internetservers

Interesse?
Neem dan contact met ons op het nummer 011 21 49 11 of mail naar felix.mommen@fks.be

KMO Portefeuille

U bent een Kleine of Middelgrote Onderneming, u bent een zelfstandig ondernemer, de motor van onze Vlaamse Economie, dan is deze informatie zeker belangrijk voor u. Onlangs werd fks erkend als Dienstverlener in het kader van de KMO Portefeuille van de Vlaamse Overheid. Sinds begin 2009 vervangt de KMO Portefeuille het vroegere BEA (Budget voor Economisch Advies).

kmo-portefeuille Wilt u advies inwinnen om het informatica- park van uw onderneming grondig te vernieuwen, of heeft u nood aan advies en kennis om de effectiviteit en efficiëntie van uw informatica systemen te verbeteren, dan komt u misschien wel in aanmerking voor subsidies van de Vlaamse Overheid. Wilt u meer informatie, surf dan naar www.kmo-portefeuille.be of neem contact met Gerry Wertelaers per telefoon op 011/21.49.11 of per e-mail naar gerry.wertelaers@fks.be