Voorwoord

fks-nieuwsbrief van februari 2010.
Wij kijken graag uit naar uw reacties, via telefoon op het nummer 011 21 49 11 of per mail naar erik.das@fks.be

fks ontwikkelt video-upload voor regionale televisiezenders

quetaltv

Iedereen beschikt tegenwoordig wel over een apparaat om filmpjes mee op te nemen (gsm, fototoestel, videocamera...). De zelfgemaakte filmpjes worden meestal vertoond op de computer aan familie en vrienden én in veel gevallen zelfs op het internet gezet op videoplatformen als YouTube, Faceboek, Netlog, GarageTV, Hyves... Echter wie wil er nu niet eens graag op tv komen voor zijn eigen '15 Seconds of Fame'?

que tal tv maakt dit mogelijk bij de lokale of regionale zender. Content van lokaal of regionaal belang: “groetjes” op tv (cfr. zoekertjes in kranten) = betrokkenheid en binding met de kijkers.

Iedereen kan op een originele manier (van om het even waar ter wereld) zijn of haar zelfgemaakte videoboodschappen opgenomen met gsm/fototoestel, videocamera... via de site van de zender uploaden en zo familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s en de rest van de regio verrassen door dit filmpje op de lokale of regionale tv te laten uitzenden.

Zo kan men vanop vakantie met een filmpje de groeten doen aan de buren, of de ouders verrassen met hun 25 jaar huwelijk. Alsook de eerste pasjes van de allerkleinste of het ja-woord tonen, je liefde verklaren, iemand feliciteren, een origineel zoekertje plaatsen, een evenement aankondigen, succes wensen… of gewoonweg de groetjes doen...

tvbrussel is de eerste Vlaamse zender die met het systeem que tal tv aan de slag is. Onder 'Salut Brussel' roepen ze de Brusselaars op om zelfgemaakte filmpjes in te zenden. Momenteel loopt er een heuse campagne waarbij ze het eerste filmpje cadeau doen.

TV Limburg Nederland vertoont dagelijks zelfgemaakte filmpjes in het programma 'Limburg Vandaag'. Om dit alles extra in de picture te zetten schakelen ze zelfs bekende Nederlanders in zoals Frans Bauer en Ali B.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op het nummer 011 21 49 11 of mail naar serge.deschaetzen@fks.be

Bloemen voor Jeroen

Onderstaande e-mail ontvingen wij van onze klant Lasertechniek uit Opglabbeek.

Dag Luk

ik wil graag bedanken voor de geweldige hulp, upgrade herinstall en mail.
alles draait perfect en ik ben zeer blij met de spam voorziening, deze werkt uitstekend.
is misschien toch een schaap met 5 poten maar bevalt goed.

tot binnenkort

Met vriendelijke groeten

Michiel Mirandolle

Lasertechniek nv
Nijverheidslaan 1576B
B - 3660 Opglabbeek
T: 0032-(0)89-46 61 27
F: 0032-(0)89-46 61 28
www.lasertechniek.com

Informatie over scheepvaartverkeer nu ook beschikbaar via webservices.

fks bouwde in opdracht van NV De Scheepvaart te Hasselt de LogisticsPilot.

Deze applicatie geeft het actuele verkeersbeeld op het Albertkanaal en levert tevens voorspellingen voor de verkeersintensiteit in de volgende uren (en dus verwachte duur voor oponthoud) aan de sluizen.

logpillockstates
Terminalbeheerders kunnen aan de hand van die gegevens een efficiŽntere planning opstellen, en kunnen zo een juistere aanwijzing geven van het behandelingstijdstip, waardoor de binnenvaartondernemer zijn wachttijd beter kan inschatten en benutten.

logpilroute4vessel
De indicatie van de verkeersintensiteit bestaat uitsluitend uit anonieme gegevens. Data over specifieke vaartuigen worden beschikbaar gesteld onder strikte toegangscontrole, conform de privacy regels.

De software is sedert juli 2009 beschikbaar voor gebruik via een webbrowser.
In januari 2010 is de faciliteit uitgebreid met SOAP webservices. SOAP is een computerprotocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen verschillende componenten.
De SOAP webservices maken het mogelijk dat de terminalbeheerders de gegevens rechtstreeks in hun eigen software kunnen invoeren.

De visualisatie van schepen op een kaart maakt gebruik van OpenStreetMaps.
OpenStreetMap is een open source project met als doel om vrij beschikbare en vrij bewerkbare landkaarten te maken.
Vrij beschikbaar en vrij bewerkbaar betekent dat iedereen de geografische informatie mag gebruiken op voorwaarde dat de bron word genoemd en aanpassingen onder dezelfde voorwaarden beschikbaar worden gesteld.

Interesse? Neem dan contact met ons op het nummer 011 21 49 11 of mail naar luk.knapen@fks.be